16.2.14

Cinnamon rolls

Hej piger, nu har jeg endelig fået vinterferie, hvilket jeg også virkelig trænger til! I weekenden har jeg sovet sammen med min søster og vores veninde fra både fredag til lørdag og lørdag til søndag, og i dag bagte jeg de lækreste kanelsnegle, så tænkte at jeg lige ville dele opskriften med jer. De er godt nok ikke specielt sunde, men de smager altså rigtig godt og er nemme at lave!

Ingredienser (til 20 stk.):
Til dejen:
50 gram smør
2,5 dl. skummetmælk (anden mælk kan sagtens bruges)
25 gram gær
0.75 dl. sukker
0.25 tsk. salt
1 tsk. stødt kardemomme
400 gram hvedemel

Til fyldet:
75 gram smør
1 dl. sukker
1 spsk. stødt kanel.

+ 1 æg til pensling.

Sådan gør du:
Smør og mælk varmes til smørret er smeltet og mælken er fingervarm. Gæren smuldres i en skål og opløses i den lune mælk. Sukker og salt tilsættes og der røres til sukker og salt er opløst. Kardemomme og mel tilsættes og dejen æltes smidig. Hæver overdækket i 40 minutter. Imens røres fyldet sammen. Dejen deles i to stykker, der hver rulles ud til et rektangel (ca. 20x30 cm). Fyldet fordeles på de to rektangler og de rulles stramt sammen fra den brede side. Hver rulle skæres i 20 stykker. Den løse "snip" på hver snegl bøjes ind under sneglen og den lægges med "snippen" nedad på en bagepapirbeklædt plade eller i små papirforme. Efterhæver overdækket i 40 minutter. 
Sneglene pensles med æg og bages i forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i 6-8 minutter. De afkølede snegle overtrækkes med glasur. *400 gram hvedemel var ikke helt nok for mit vedkommende, så jeg tilsatte bare lidt ekstra, ind til den ikke var klistret. Desuden lavede jeg lidt ekstra fyld, og tilføjede en smule mere kanel, og så blev de rigtig gode! Hvad syntes i om opskrifter på bloggen, vil i have flere af dem? Kys.

11 kommentarer :

 1. uh, de ser lækre ud!

  kig forbi,
  http://stinewinth.blogspot.dk/

  SvarSlet
 2. EJ, hvor ser de bare dejlige ud! Vil du følges? :)
  Knus og kys,

  www.camillakolby.com

  SvarSlet
 3. De ser vildt lækre ud!

  http://welcometowonderlandsara.blogspot.dk/

  SvarSlet
 4. uh, de ser lækre ud. :-)

  http://fairestaddiction.blogspot.dk/

  SvarSlet
 5. Nøj nu blev jeg pludselig helt kagesulten.. :-)

  Rebeccasverden.wordpress.com

  SvarSlet
 6. Ej, hvor ser de flotte ud! Dem må jeg prøve snart! :)

  SvarSlet